Amsterdam Noord, Daar wil je Wonen!

Noord is waanzinnig in trek. Volledig terecht, vinden wij. Hier woon je binnen de ring van Amsterdam, hier heb je echt veel groen en ruimte én laten we eerlijk zijn, de hipste hotspots van Amsterdam bevinden zich aan deze kant van het water.

Fietsend door Noord

Steeds meer ondernemers vestigen zich in Noord. Overigens niet alleen langs de Zuidelijke IJ-oevers en op het NDSM-terrein, maar ook dieper het stadsdeel in. Wie in Noorderkwartier woont, doet er goed aan een fiets te kopen. In Noord ligt alles op fietsafstand! Maximaal een kwartier fietsen en u bent bij de pont, bij Overhoeks filmmuseum EYE of bij het NDSM-terrein.

Vrij en blij opgroeien

Heeft u kinderen én bent u verknocht aan Amsterdam, dan is Noorderkwartier een fantastische plek om te wonen. Hier kunnen de kleinsten vrij en blij opgroeien, terwijl u niets van het stadse leven mist. Om Noorderkwartier heen liggen diverse mooie parken, er is volop keuze uit basisscholen, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.
Op loopafstand vindt u de Sporthal Elzenhagen en natuurspeelpark Jeugdland. Ietsje verderop ligt De Buiksloterbanne met Dierenpark de Buiktuin. Ook erg leuk: het Noorderpark.

De huizen in Noorderkwartier hebben allemaal een heerlijke tuin en soms zelfs een terras aan het water. De verleiding is groot om lekker thuis te blijven. Heeft u wel zin om er even uit te gaan? Noord heeft ontzettend veel goede, gezellige horecagelegenheden. De heerlijkste vis serveren ze bij Café-Restaurant Stork. Ontspan en kijk rond terwijl u op het terras van café de Pont zit en waan u even toerist in eigen stad bovenop de A’dam Toren. Voor de beste biefstuk gaat u naar Loetje aan het IJ en zin om te eten op een unieke locatie? Bezoek de Tolhuistuin in de oude kantine van Shell.

Bereikbaarheid Noorderkwartier

Noorderkwartier ligt in een groene omgeving en ook nog eens dichtbij de ring A10. Zo bent u snel op de A1, A2 en A4 en binnen twintig minuten bij Schiphol. Met de auto bent u via de op- en afrit S116 snel in andere delen van Amsterdam. Ook Zaandam, Monnickendam, Purmerend, Diemen en Almere zijn goed bereikbaar. De IJdoornlaan vormt een directe verbinding tussen Noorderkwartier en winkelcentrum Boven ’t IJ.

Parkeren op eigen terrein

Iedere woning in Noorderkwartier heeft een parkeerplaats op eigen terrein. Verder zijn er in en om het plan heen voor bezoekers voldoende openbare (betaalde) parkeerplaatsen. Parkeren hoeft dus nooit een probleem te zijn.

Met het Openbaar vervoer naar Amsterdam-Noord

Gebruikt u het openbaar vervoer? Dan zit u goed in Noorderkwartier. Amsterdam-Noord staat bekend om zijn uitstekende busverbinding met het centrum van Amsterdam en omliggende steden en dorpen. Overigens mag op termijn (medio 2018) de Noord-Zuidlijn aan de openbaarvervoersvoorziening worden toegevoegd. straks bent u binnen vijf minuten op het Centraal station en met twintig minuten in Amsterdam-Zuid. Het toekomstige station Noord ligt op loopafstand van Noorderkwartier.

Beelden van Amsterdam Noord

Waar ligt Noorderkwartier?

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates