Ontdek Noord op de fiets!

DE SKYLINE VAN AMSTERDAM

Bij ‘Noord’ denken de meesten aan het aanzicht van Noord vanaf Amsterdam Centraal Station. Filmmuseum EYE en de A’DAM Toren zijn iconisch voor dit populaire deel van Noord. En met de komst van de A’DAM Lookout (110 m) heeft Amsterdam ook eindelijk een uitkijkpunt. Het terrein op en rondom de voormalige NDSM-Werf is een immens populair festivalterrein en thuisbasis voor veel creatieve bedrijven en kunstenaars.
In Noord gebeurt het, de stad ligt aan je voeten.

FIETSEND DE POLDER IN

Wist u dat u via Amsterdam-Noord toegang hebt tot een idyllisch polderlandschap met langgerekte groene velden en rustige waterwegen. Vanaf de veerpont is het een korte fietstocht richting het oosten om de mooie dorpjes Schellingwoude en Durgerdam te bezoeken. Voor een dagexcursie trapt u door naar andere pittoreske dorpjes rond het IJsselmeer of de Beemster en De Schermer, beiden uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Wie in Noorderkwartier woont, doet er goed aan een fiets te kopen. In Noord ligt alles op fietsafstand! Maximaal een kwartier fietsen en u bent bij de pont, bij Overhoeks filmmuseum EYE of bij het NDSM-terrein.

Opgroeien in Noord

Heeft u kinderen én bent u verknocht aan Amsterdam, dan is Noorderkwartier een fantastische plek om te wonen. Hier kunnen de kleinsten vrij en blij opgroeien, terwijl u niets van het stadse leven hoeft te missen. Om Noorderkwartier heen liggen diverse mooie parken, er is volop keuze uit basisscholen, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Op loopafstand vindt u Sporthal Elzenhagen en natuurspeelpark Jeugdland. Ietsje verderop ligt De Buiksloterbanne met Dierenpark de Buiktuin. En erg leuk: het Noorderpark.

Bereikbaarheid Noorderkwartier

Noorderkwartier ligt in een groene omgeving en ook nog eens dichtbij de ring A10. Zo bent u snel op de A1, A2 en A4 en binnen twintig minuten bij Schiphol. Met de auto bent u via de S116 snel in andere delen van Amsterdam. De IJdoornlaan vormt een directe verbinding tussen Noorderkwartier, winkelcentrum Boven ’t IJ of het Banne centrum. Met de Noord-Zuidlijn bent u binnen acht minuten op het Centraal station en met twintig minuten in Amsterdam-Zuid.

CULINAIR HOTSPOT

In Noord kunt u kiezen uit talloze locaties voor een heerlijk diner. Rondom de omgeving van Overhoeks en het NDSM-terrein is veel te vinden. Vanuit het Noorderkwartier kunt u fietsend, met de bus of metro het best richting de pontjes gaan. Een van de meest bekende restaurants is Moon op de 19e verdieping van de A’DAM Toren. Elk uur draait Moon helemaal om zijn as. Verder naar het oosten ligt aan het water Hotel de Goudfazant, een van de meest industriële en ongepolijste eetgelegenheden van Noord. De innovatieve bars en cafés van NDSM vormen een van de grootste attracties van Noord. Pllek, een heerlijke plek die is opgebouwd uit hergebruikte scheepscontainers, is met zijn prachtige uitzicht op het IJ en de rivieroevers een favoriet van velen. Vlakbij is het Noorderlicht Café gevestigd in een  grote kas. Hier heeft u een fraai uitzicht op het IJ.

Beelden van ONTDEK NOORD OP DE FIETS!

Waar ligt Noorderkwartier?