Architecten aan het woord

DRIE TOTAAL VERSCHILLENDE WOONSFEREN

Allemaal even aantrekkelijk op hun eigen manier.

Jurriaan van Stigt van LEVS architecten ontwierp de woningen aan het water en aan het groene hof. Drie verschillende typen huizen, allemaal met een eigen signatuur en toch duidelijk familie van elkaar. Jurriaan neemt u mee achter de ontwerptafel.

WONEN AAN HET WATER

In het stedenbouwkundig plan stond een duidelijke wens om op deze locatie een compilatie van woningen neer te zetten die doet denken aan Crescent in Bath (Engeland). Daar kijken de huizen uit over een indrukwekkend landschap, hier is het water. Het bijzondere is dat de woningen aan het water twee gezichten hebben. Statig en formeel monumentaal aan de voorzijde en speels en los (door de vele uitbreidingsmogelijkheden) aan de tuinzijde.

WONEN AAN HET GROENE HOF

Van de Waterwoningen maakt Jurriaan de stap naar de Hofwoningen aan het groen. Deze moesten qua gevoel en architectuur meer aansluiten bij de Singelwoningen. Dit zie je terug in de kleur van de
gevelsteen en het tuinmuurtje. Ook dit zijn weer stoere huizen met veel mooie metselwerkdetails en grote raampartijen. Hier woon je beschut aan een autoluw hof en zit je heerlijk in je voor- of achtertuin.

DE GROTE SINGELWONINGEN

Stoer, verfijnd en bieden een prachtig uitzicht

Dana Ponec en Katja de Winter van Ponec de Winter architecten, maakten het ontwerp voor de woningen aan de Singel. Katja vertelt waar zij zich door hebben laten inspireren en welke kwaliteiten zijn toegevoegd, waardoor u hier straks meer dan heerlijk woont.

WONEN AAN DE SINGEL

De Singelwoningen staan bij het water van de Elzenhagensingel met een brede stoep en bomen. Aan de overzijde van de singel staat wat hogere bebouwing met een stevig karakter. De woningen sluiten in schaal en uitstraling hierop aan. Tegelijkertijd is elk huis individueel herkenbaar. Het resultaat is een stoere rij huizen met een verfijnd karakter.

VEEL SUBTIELE VARIATIE

De huizen zijn familie van elkaar, en toch ook net een beetje anders. Het ene huis heeft een kleine uitbouw, het andere vormt met de buren de boeg van een schip en het derde heeft een erker. De hoekhuizen zijn ook echt overhoeks, met extra ramen in de zijgevel. Hierdoor ontstaat er een wisselwerking tussen de huizen en hun omgeving én genieten de bewoners van doorzichten en lichtinval. De voortuin bereik je via een klein trapje. In de voortuin zit je heerlijk. In de achtertuin die op het zuiden ligt, schijnt bij mooi weer de hele dag de zon! De meeste huizen zijn 6 meter breed, waardoor er veel indelingsmogelijkheden zijn, en dan de 2e verdieping met royale ramen en dakterras… daar kun je echt iets bijzonders van maken.