CZAN (ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en AM) is in Amsterdam Noord gestart met de bouw van de nieuwe woonwijk Noorderkwartier. Deze eerste fase omvat 94 ruime gezinswoningen in diverse woonsferen, die compleet en comfortabel worden opgeleverd. De architectuur is rijk en aansprekend naar ontwerp van Ponec de Winter en LEVS architecten. Als alles naar verwachting verloopt, ontvangen de eerste kopers begin 2019 de sleutel.

Symbolische eerste paal 
BAM Wonen realiseert de woningen. Om de start bouw officieel in te luiden, sloegen Coby van Berkum, voorzitter Dagelijks Bestuur van de Bestuurscommissie stadsdeel Noord, Eltjo Bouwman, directeur Wonen van Blauwhoed, Wim Looijen, adjunct directeur van AM Noordwest en Klaartje Molthof, manager Commercie Noordwest van BAM Wonen, met één druk op de knop de symbolische eerste paal onder toeziend oog van de toekomstige bewoners.

Verschillende woonconcepten 
De toekomstige bewoners hebben tijdens co-creatiesessies al vanaf het begin van de ontwikkeling meegedacht over de plannen. Hierdoor zijn verschillende woonconcepten ontstaan en uitgewerkt door Ponec de Winter en LEVS Architecten. Zo konden de kopers een huis vinden passend bij hun levensstijl en gezinssamenstelling. Alle 94 woningen zijn inmiddels verkocht.

Centrumgebied Amsterdam Noord 
Noorderkwartier maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN), het nieuwe centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Het gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal en wordt in fasen ontwikkeld. In het hart van CAN ligt het nieuwe metrostation Noord van de Noord/Zuidlijn, waarmee Amsterdam CS vanaf 22 juli aanstaande binnen vijf minuten bereikbaar wordt. In CAN wordt een verscheidenheid aan woon- werk en verblijfmilieus gerealiseerd.

Over dit bericht

  • Geplaatst op 2 mei 2018
  • Geplaatst door Blauwhoed Redacteur
Terug naar het nieuws

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates